MENIU

O tânără din România și-a vândut bebelușul pentru suma de 2000 de euro unor cetățeni străini! 3 persoane au fost arestate

Bebeluș - imagine de arhivă

Un cuplu de români și-a vândut bebelușul nenăscut pentru suma de 2000 de euro unor străini. Întreaga "afacere" a fost pusă la punct în România și descoperită de polițiștii spanioli, alertați de medicii de la un spitalul unde a fost adus pe lume micuțul. În prezent, patru persoane sunt cercetate, printre care și românca de 28 de ani, adusă să nască în Spania. 

„Să faci afaceri cu viața unui copil este o infracțiune”, avertizează forțele de ordine spaniole, după ce au depistat acest caz de maternitate surogat. Din informațiile existente, vorbim deja despre al doilea caz de acest fel descoperit pe teritoriul țării europene, relatează Ziare.com care citează ziarulromanesc.es.

Suspecții anchetați de autoritățile spaniole ar fi săvârșit o infracțiune de simulare a nașterii și modificarea paternității, cuprinsă la articolul 221 din Codul penal.

Cuplul arestat, o femeie de 43 de ani și un bărbat de 42 de ani, care au domiciliul în Spania, au plătit suma de 2.000 de euro în România în schimbul bebelușului.

Personalul spitalului din Badajoz a fost cel care a anunțat poliția, suspectând că femeia de naționalitate româncă, care tocmai devenise mamă, a vrut să-și înregistreze copilul cu date care nu se potriveau cu cele apărute în istoricul ei medical.

Pe baza acestor informații, polițiștii au mers la spital, unde au descoperit că mama bebelușului a fost înscrisă cu datele soției bărbatului care plătise gravida să-i vândă copilul.

În cele din urmă, bărbatul a recunoscut în fața oamenilor legii că el și soția lui au plătit 2.000 de euro pentru a cumpăra nou-născutul. "Afacerea" fusese încheiată cu trei luni înainte de momentul nașterii, în România.

Mama bebelușului, în vârstă de 28 de ani, a rămas în arestul poliției. În prezent, micuțul se află la Spitalul Don Benito-Villanueva și este în stare bună. 

Mai multe articole despre:
bebelus vanzare copii spania