MENIU

O tânără de 24 de ani, perfect sănătoasă fizic, va fi eutanasiată în această vară. Care e motivul

O tânără în vârstă de 24 de ani din Belgia, care suferă de depresie, a obţinut dreptul de a fi eutanasiată în această vara. Tânăra nu suferă de vreo boală în stadiu terminal, fiind perfect sănătoasă din punct de vedere fizic.

Belgiancă a cerut şi a primit dreptul de a îi fi administrată o injecţie letală după ce şi-a petrecut adolescenţa şi tinereţea suferind de gânduri suicidale.

Laura a fost internată în instituţii psihiatrice de la vârstă de 21 de ani, s-a automutilat şi a avut câteva tentative de sinucidere. "Dacă aş fi avut de ales, aş fi ales o viaţă suportabilă, dar am încercat totul, fără succes", spune Laura, care a explicat că suferă de o "lehamite de viaţă profundă", scrie Hotnews.ro.

În Belgia, eutanasia a fost legalizată în anul 2002 şi, spre deosebire de alte ţări unde este permisă, legea nu prevede că doar persoanele care suferă de o boală în stadiu terminal pot face o astfel de solicitare. Un belgian poate avea acces la eutanasie în cazul în care suferinţă să psihică este constantă, insuportabilă şi de neoprit. În cazul Laurei, o comisie formată din 3 medici a aprobat cererea de eutanasie, motivul fiind suferinţă psihică a tinerei.

"Îmi târăsc, practic, fiecare secundă de viaţă. Aceşti 24 de ani au fost o eternitate. Lupta mea interioară nu s-a încheiat vreo secundă", a povestit Laura, care aşteaptă să primească injecţia letală, într-un mediu controlat.


Mai multe articole despre:
Belgia eutanasie depresie dreptul la eutanasie