MENIU

O tânără de 18 ani din SUA dă în judecată medicii care i-au făcut schimbare de sex

Foto: nypost.com

A trecut printr-un calvar și acum dă medicii în judecată. O tânără de 18 ani din Statele Unite își caută dreptatea, după ce, la 12 ani, medicii i-au făcut o operație de schimbare de sex. Fata îi acuză pe medici că au vrut să profite de sumele imense de bani. Procesul trage un semnal de alarmă asupra copiilor transgender, iar asta pentru că, în ultimii 5 ani, numărul lor s-a dublat. 

„Numele meu este Layla Jane, am 18 ani şi sunt o femeie care a făcut operaţia de tranziţie.”

Așa începe povestea lui Layla Jane, tânăra care la 12 ani a fost diagnosticată cu disforie de sex. Pe scurt: o afecțiune care provoacă suferință persoanelor care nu se identifică pe deplin cu sexul lor. Atunci a început calvarul pentru Layla.

„La 12 ani am început să iau Lupron şi testosteron. La doar o lună după ce am împlinit 13 ani am suferit o operație de dublă mastectomie. Nu cred că am înţeles pe deplin amploarea procesului. M-am gândit că fac asta şi nu o să mai am aceste sentimente legate de corpul meu. ” mai spune fata.

Acum Layla are 18 ani și a inversat procesul. Mai mult decât atât, a hotărât să îi dea în judecată pe medici. Layla susține că decizia acestora a fost luată după doar 75 de minute, în care nimeni nu i-a explicat efectele pe termen lung. Tânăra bănuiește că la mijloc a fost vorba de sumele imense de bani și că doctorii au închis pur și simplu ochii și au forțat-o să creadă că este transgender.

Conform unui studiu realizat anul trecut, în Statele Unite sunt peste 1,3 milioane de persoane transgender cu vârste cuprinse între 13 și 24 de ani. În acest timp, un alt studiu arată că 2,5% dintre tinerii care au trecut prin tratament regretă schimbarea de sex și vor să revină la starea inițială. 

Mai multe articole despre:
transsexual justitie operatie doctori