MENIU

O statuie din Iași a băgat oamenii în sperieți: „Din gâtul ăstuia ies niște șerpi. Doamne apără și păzește!”

O statuie din Iași a băgat oamenii în sperieți. Foto: Captura Facebook

O operă de artă  a băgat frica în oamenii din Iași. Aceștia trec cu spaimă pe lângă ea, crezând în permanență că cele două sculpturi se vor mișca la un moment dat. Iar aceasta nu este singura lucrare care a stârnit controverse. Ieșenii au încercat să distrugă o statuie despre care spun că ar avea energii negative.

O operă de artă a băgat frica în oamenii din Iași, stârnind controverse și reacții puternice în rândul locuitorilor. Cele două sculpturi amplasate într-un loc public au reușit să creeze panică și neliniște printre cei care trec pe lângă ele, considerate a avea un impact nefast asupra celor care le privesc.

Hidra din centrul orașului Iași reprezintă corpul lui Lenin, din care ies șapte trandafiri. Conform sculptorului care a realizat opera de artă, aceasta ar dori să reprezinte simbolul clasei politice românești postdecembriste.

Un expert în pensii aruncă bomba: Noua lege a pensiilor este neconstituțională și încalcă drepturile românilor

Localniciii sunt însă, de altă părere:

„Satana, ce sa reprezinte, horror!”, spune un localnic înspăimântat.

Unii chiar vor să dărâme statuia, alții își fac cruci când trec pe lângă ea:

„Mai venim cu cineva și sa daramam, sa taiem sa facem ceva. Din gatul astuia ies niste serpi.” ”Apara si pazeste, nu ne lasa Doamne”, spun trecătorii întrebați de reporterii locali.

 

Sculptura intitulată Hidra, realizată de sculptorul Costin Ioniţă, a fost expusă în anul 2012 în Bucureşti, la Piața Presei Libere, pe soclul de lângă care se afla statuia lui Lenin. Această operă de artă a fost creată pentru a simboliza lipsa de verticalitate și umanitate a clasei politice românești. Ulterior, sculptura a fost mutată și expusă în Parcul Voievozilor din Iași.

O altă lucrare realizată de sculptorul Costin Ioniță care prezintă doi doctori care se odihnesc pe o bancă, echipați din cap până în picioare în combinezoanele de protecție, este un omagiu pentru medicii care s-au zbătut să salveze vieți în timpul pandemiei de COVID-19. Lucrarea nu i-a impresionat însă pe ieșeni.

Peste 350 de opere de artă, cu o valoare de peste un milion de euro, pot fi văzute la Iaşi până pe 19 martie. 

Opoziția cere referendum pentru eliminarea pensiilor speciale. Când ar putea fi organizat

Mai multe articole despre:
sculptura statuie iasi sculptor hidra groaza