MENIU

O senatoare și-a alăptat copilul în timpul unei ședințe de plen! Gestul a rămas în ISTORIE

O senatoare din Australia a intrat în istorie. Ea și-a alăptat copilul în plenul parlamentului.

Potrivit Mediafax, Larissa Waters a devenit prima senatoare care a recurs la acest gest în Parlamentul Australiei. Femeia, mamă a unei fetițe în vârstă de două luni, a fost nevoită să o ia pe micuță cu ea în cadrul unei ședințe de plen. Fiindcă i s-a făcut foame micuței, senatoarea și-a părăsit pentru câteva minute rolul de politician și l-a luat pe cel de mamă.

”Avem nevoie de mai multe femei şi de mai mulţi părinţi în Parlament”, a scris Waters pe pagina sa de facebook.

Senatoarea Katy Gallagher a spus că momentul merită să fie recunoscut de întreaga lume.

"Femeile fac acest lucru în parlamente din întreaga lume de mulţi ani", a declarat ea pentru Sky News Australia.

"Femeile vor continua să aibă copii şi dacă vor să-şi facă treaba bine, să lucreze, dar şi să aibă grijă de bebeluşul lor, vom fi nevoiţi să acceptăm acest lucru".

Până anul trecut, parlamentarii din Camera Reprezentanţilor puteau lua copiii doar în birouri parlamentare sau în locuri publice, cu toate că în Senat acest lucru era posibil încă din 2003. Până în acest moment, nimeni nu a decis să procedeze în acest fel.

Subiectul este o problemă sensibilă în multe parlamente din întreaga lume. În 2016, deputatul spaniol Carolina Bescansa, din partidul Podemos (We Can), a fost atât criticat, cât şi lăudat, după ce şi-a alăptat copilul în parlament.

Mai multe articole despre:
Australia plen alăptat senatoare Larissa Waters