MENIU

O școală din Sectorul 3 al Capitalei își închide porțile la 3 zile de când le-a deschis. Activitatea se mută în online

Sală de clasă goală

Nici bine nu s-au deschis școlile că au și început să se închidă. Mai exact, să se treacă în online. Asta la doar 3 zile de la debutul anului școlar 2021-2022. Vorbim despre elevii care învață în corpul A al Școlii 75 „Leonardo da Vinci” din Sectorul 3 al Capitalei. Aceștia vor face orele online timp de 14 zile, ca urmare a apariției unui caz de coronavirus în rândul unei angajate. 

„Scoala a intrat în oline după ce o femeie de serviciu a fost depistată pozitiv cu Covid, decizia a fost luată de DSP și ISMB. DSP a stabilit mai mulți contacți direcți”, au declarat pentru HotNews.ro reprezentanți ai primăriei Sector 3.

Pînă în prezent nu există o poziție oficială din partea conducerii școlii.

Părinții elevilor care merg la Școala 75 au fost anunțati marți că, începând de miercuri 15 septembrie, corpul A va trece la învățământ online. Primul caz de infectare a apărut în rândul angajaților pe data de 3 septmebire. Deși reprezentanții instituției spun că s-au luat toate măsurile recomandate de DSP, ulterior, pe 13 septembrie, au fost confirmate ale 3 cazuri. 
Drept urmare, activitatea instituției a fost suspendată "în vederea prevenirii răspândirii SARS-CoV-2,prin toate acțiunile desfășurate". Creșa are o capacitate de 80 de locuri, toate fiind ocupate începând cu data de 1 septembrie a acestui an.

Ce prevede ordinul comun al Ministerului Educației și Justiției

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, pe 2 septembrie 2021, Hotărârea numărul 65 pentru abilitarea Ministerului Educației și Ministerului Sănătății în vederea emiterii unui Ordinului comun prin care să fie stabilite măsurile de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 cu următoarele scenarii:

a)    în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 6/1000 de locuitori, se permite participarea zilnică, cu prezență fizică la cursuri a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2;

b)    în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori, până la instituirea măsurii carantinei, se permite participarea zilnică, cu prezență fizică la cursuri în unitățile de învățământ, a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor din învățământul special cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 și participarea în sistem on line a tuturor celorlalte categorii de elevi.