MENIU

Alertă în Suceava. O româncă este suspectă de coronavirus

O femeie din Suceava s-a intors in tara pe data de 2 februarie si pare sa aiba simptomele coronavirus. Ar fi primul caz de coronavirus din țara noastră. Potrivit ultimuli bilanț al pandemiei, 638 de persoane au murit, iar alte peste 30.000 sunt infectate.

O româncă este suspectă de coronavirus. Femeia s-a întors în țară pe 2 februarie și între timp a început să aibă simptomele virusului ucigaș. Pacienta va fi transferată din Suceava la Institutul Matei Balș. Totodată este alertă și în Galați, unde 13 persoane au fost plasate în carantină. Vorbim de opt români și cinci chinezi, care vor sta sub supraveghere două săptămâni acasă. 

Direcția de Sănătate Publică Galați monitorizează cele 13 persoane, cinci de naționalitate chineză și restul români, după ce s-au întors din China. Deocamdată toți se află acasă, în carantină, până se va stabili dacă au fost sau nu infectați cu Coronavirus.

"Sunt izolați la domiciului, sunt fără simptome clinice, sunt monitorizați de 2 ori pe zi de către personalul DSP, sunt veniți, primii în data de 29 ianuarie și ultimul venit în data de 5 februarie. Ei nu au simptome și nu prezintă nicio problemă de sănătate", a declarat  Liliana Moise, director DSP Galati.

Cadrele medicale din Suceava au fost luate pe nepregătite de urgența cazului. Pacienta suspecta de coronavirus a fost scapata de pe targa in momentul transportului.

VIDEO - Pacienta cu simptome de coronavirus, scapata de pe targa pe jos. Imagini socante

Crește numărul morților infectați cu noul coronavirus. 638 de persoane au murit până în acest moment, iar alte peste 30.000 sunt infectate, conform bilanțului autorităților de la Beijing. Sunt și peste 1.500 de persoane care s-au vindecat până în prezent.

Epidemia a depășit deja granițele Chinei ajungând în peste 20 de țări, inclusiv Statele Unite ale Americii, Rusia și Europa. Epidemia a izbucnit în Wuhan, într-o piață de animale vii, la jumătatea lunii decembrie 2019.  

HARTA ACTUALIZATĂ ÎN TIMP REAL A EPIDEMIEI DE CORONAVIRUS

Harta actualizată în timp real a evoluţiei pandemiei cu coronavirus, cu informații LIVE referitoare la zonele efectate, la numărul cazurilor confirmate şi la decesele înregistrate, dar și la numărul celor care s-au vindecat până acum AICI.

Mai multe articole despre:
coronavirus romania