MENIU

O poză absolut obișnuită, nu? Privită mai atent, ea dezvăluie un secret tulburător

O tânără care a postat pe rețelele sociale imagini în costum de baie a reușit să își șocheze fanii cu o dezvăluire neașteptată.

Sub zâmbetul afișat pe rețelele sociale, Yiota Kouzoukas, o tânără din Brisbane, ascunde mai multe lucruri.

Mai întâi, o dramă. În urmă cu câțiva ani, ea a aflat că suferă de endometrioză, o boală care o o împiedică să aibă copii.

Operată de un medic după ce în primăvara acestui an s-a simțit rău și chiar a leșinat, Yiota a primit în doar câteva luni o veste uluitoare.

În ciuda șanselor infime, ea a rămas însărcinată. Și asta este ceea cee ascunde tânăra în toate imaginile de mai jos: o sarcină de nu mai puțin de 6 luni.

Explicația e simplă. Pe de o parte, Yiota este foarte suplă și a urmat zilnic un program riguros de exerciții.

Pe de altă parte însă, tânăra are un uter retrovers.

În mod bizar, tânăra a mărturisit că a primit o mulțime de critici online pentru că nu are o burtică pronunțată.

Uterul retrovers nu este o anomalie, deci nu trebuie privit ca atare. Având formă de pară, uterul este aşezat în continuarea vaginului, în poziţie uşor înclinată înainte, deasupra vezicii urinare, poziţie numită anteversă şi considerată normală.

În schimb, uterul retrovers este orientat uşor spre posterior, în unele cazuri poziţia sa putând fi situată spre dreapta sau spre stânga. Retroversia uterină este prezentă de cele mai multe ori de la naştere, caz în care este inofensivă, deci fără riscuri pentru sănătate.

Uterul retrovers poate apărea şi din cauza predispoziţiei genetice, probabilitatea de a avea retroversie uterină fiind mai mare la femeile ale căror mame au aceeaşi problemă.

 

Mai multe articole despre:
sarcină endometrioză uter retrovers