MENIU

O pictură murală cu Sfântul Gheorghe ar putea fi ştearsă pentru că preoţii spun că e "neortodoxă"

Pictura murală de pe str. Baniei nr. 5, care îl înfăţişează pe Sfântul Gheorghe în lupta cu dragonul, riscă să fie ştearsă, susţin artiştii care au lucrat la realizarea ei. Conform acestora, preoţii de la Biserica Sf. Gheorghe s-au plâns ca lucrarea este neortodoxă.

Proiectul Saint George and His Playful Dragon este o initiativa Interesting Times Bureau, fiind rezultatul muncii a trei artişti care au lucrat 36 de ore la realizarea acestuia, după cum au povestit aceştia pentru theart.ro, informează B365.ro.

Artistii care au realizat pictura au declarat că preoţii de la Biserica Sf. Gheorghe s-au plâns că lucrarea este "neortodoxă" şi că în curând se va picta altceva peste ea, din acest motiv.

Totul a pornit de la mesajul unui cititor:

"Va scriu pentru a semnala un caz de cenzura a unui mural finalizat recent in Piata Sfantul Gheorghe (Str. Baniei 5). Inteleg ca la presiunile bisericii din apropiere, desenul va fi sters. Este inca acolo, insa nu stiu cat timp va mai rezista.

Mi se pare o situatie nefericita, pentru ca am fost in trecere cand se desena, mi s-a parut impresionant si mi-ar placea sa mai vad astfel de initiative in Bucuresti. Nu mi se pare normal sa nu existe libertate de exprimare artistica intr-o societate care speram ca a depasit cenzura comunista si se vrea democratica si deschisa la minte, in contextul in care in Europa si Statele Unite se incurajeaza astfel de proiecte, iar in multe tari reprezinta o parte integrata a turismului creativ - vedeti ce se intampla in Lisabona, Polonia, in Italia etc."