MENIU

O petrecere-experiment din Amsterdam a adunat aproximativ 1300 de persoane într-un club de noapte. Care este SCOPUL autorităților

Petrecere club de noapte - Imagine de arhivă

Aproximativ 1.300 de persoane au participat la o petrecere-experiment organizată într-un club din Amsterdam. Scopul a fost acela de a testa riscurile la care ar fi supusă populația în cazul ridicării restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus, astfel încât autoritățile să ia cea mai bună decizie privind redeschiderea țării. 

Ineditul experiment a avut loc într-una una dintre cele mai mari arene din capitala olandeză, aceasta fiind deschisă sâmbătă pentru patru ore de muzică, dans și voie-bună, oamenii fiind chiar încurajați să nu stea pe margine și să ia cu asalt ringul de dans.
Participanții au fost monitorizați permanent, ei fiind împărțiți în mai multe grupe care trebuiau să respecte diferite reguli.
 
Astfel, oamenii trebuiau să poarte mască pe toată durata evenimentului și aveau voie să se așeze oriunde, cu condiția să se asigure că nu sunt într-un grup mai mare de trei persoane. O altă regulă viza ca participanții purtau mască tot timpul și trebuiau să respecte distanța de 1,5 m. A existat și o regulă potrivit căreia oamenii purtau mască doar atunci când se mișcau și trebuiau să stea într-un anume loc, dar și o alta care spunea că participanții nu purtau mască deloc și aveau voie să stea sau să meargă oriunde voiau.

În plus, unii dintre participanții la acest experiment erau încurajați să bea, să danseze, să strige și să cânte.
 
Datele obținute în urma acestui expermient vor fi folosite pentru a lua deciziile privind oportunitatea ridicării restricțiilor, astfel încât, în următoarea perioadă, să se poată reveni la viața de noapte în capitala olandeză.

Locația unde s-a ținut evenimentul are o capacitate de 17.000 de locuri, iar pentru acest expermiment s-au înscris 100.000 de persoane. Biletele în valoare de 1.350 de euro s-au vândut în numai 20 de minute. Fiecare participant trebuia să fie testat negativ pentru Covid-19 cu 48 de ore înainte de eveniment și va fi supus unui nou test peste cinci zile, relatează HotNews.ro.