MENIU

O NOUĂ tulpină a COVID-19, GREU de depistat la teste obișnuite, descoperită în Finlanda

Sursă foto: pixabay.com

O nouă tulpină a coronavirusului a fost descoperită în Finlanda, anunță oamenii de știință. Și mai grav, spun cercetătorii, este că noua mutație este foarte greu depistata cu ajutorul analizelor, relatează Realitatea PLUS. 

Potrivit specialiștilor, tulpina are mutații similare cu cele descoperite la formele din Marea Britanie și Africa de Sud.

Cercetătorii au avertizat că, deși a fost descoperită în Finlanda, este puțin probabil ca aceasta să fie țara de origine.

Ce îi îngrijorează cel mai tare pe experți este faptul că mutația finlandeză a prezentat până acum un cod genetic unic, motiv pentru care ar putea fi foarte greu de depistat prin testele de COVID obișnuite.

La începutul acestei luni, Finlanda a decis ca a două doză de vaccin anti-COVID-19 să fie administrată după 12 săptămâni, la fel ca și Marea Britanie, și asta pentru a reuși să imunizeze cât mai multe persoane împotriva noului  coronavirus.

Recomandare finlandeză se referă la cele trei vaccinuri aflate în prezent pe piaţa Uniunii Europene: cel produs de Pfizer/BioNTech, cel de la Moderna şi cel de la AstraZeneca/Oxford. 

Până în prezent, Finlanda este una dintre ţările europene cel mai puţin afectate de virus.