MENIU

O nouă TAXĂ va exploda prețurile alimentelor din toamnă - După plafonare vine marea scumpire

O nouă TAXĂ va exploda prețurile alimentelor din toamnă - După plafonare vine marea scumpire

Chiar dacă adaosul comercial s-a redus, pe români îi așteaptă noi scumpiri din toamnă și asta pentru că se va impune o nouă taxă la anumite produse. Este vorba despre introducerea sistemului de garanție-returnare. Practic, asta înseamnă că pentru anumite produse oamenii vor plăti cu 50 de bani mai mult. 

Acest sistem, potrivit legii, ar urma să fie funcțional în luna noiembrie a acestui an. Și vorbim despre un sistem de garanție returnare, ceea ce înseamnă că românii vor trebui să plătească garanţie de 50 de bani pentru toate recipientele din plastic, sticlă sau aluminiu pe care le cumpără de la magazin, iar ulterior vor putea să îşi recupereze banii, dacă returnează ambalajele.

Și vorbim aici de ambalajele bauturilor precum cele alcoolice, apa, bere, sucuri, nectaruri, vinuri sau băuturi spirtoase, care vor fi etichetate cu marcaje specifice. Implementarea acestui sistem își propune să reducă impactul pe care deșeurile le au asupra mediului, dar și promovarea economiei circulare, adică materialele reciclate să fie reintroduse în procesul de producție.

Mai multe articole despre:
taxa preturi alimente scumpiri2