MENIU

O nouă specie de oameni, găsită în Africa. Descoperirea epocală ar putea rescrie istoria omenirii

O nouă specie de oameni, găsită în Africa. Descoperirea epocală ar putea rescrie istoria omenirii

Cercetătorii au descoperit o nouă specie asemănătoare omului într-o încăpetre funerară ascunsă într-o peșteră din Africa de Sud, scrie BBC.

Descoperirea a 15 schelete parțiale în Africa de sud ar putea rescrie istoria omenirii. Noua specie, care a fost botezată "naledi", a fost clasificata in genul Homo, de care aparține omul modern.

Naledi a trăit în Africa acum aproximativ trei milioane de ani, potrivit profesorului Lee Berger, care a coordonat echipa de cercetători.

Oamenii de știință au avansat ipoteza că naledi ar putea fi veriga lipsă dintre omul primitiv și cel modern.

Homo naledi nu seamănă cu ceilalți oameni primitivi descoperiți în Africa. Are un creier mic - apropiat de mărimea creierului unei gorile, dar este inclus în ramura Homo deoarece are o formă a craniului mai apropiată de cea a omului modern, are dinți relativ mici și picioare lungi.

Cel mai important este însă faptul că rămășițele au fost găsite în ceea ce pare a fi o cameră funerară. Prime ipoteze arată că homo naledi își depozitau semenii morți în adâncul peșterii și că au făcut asta pe parcursul mai multor generații.

Dacă ipoteza este corectă, atunci devine clar că naledi practica un ritual funerar, chiar și primitiv, și era capabil de o gândire simbolică - înzestrări asociate oamenilor moderni.

 

Mai multe articole despre:
Africa de Sud descoperire homo naledi