MENIU

O nouă reacţie a mamei care a declanşat o anchetă privind ghiozdanele elevilor: "Vreau ca..."

Nicoleta Vaia, mama a lansat pe reţelele de socializare un protest inediat împotriva ghiozdanelor prea grele pe care elevii le duc în spate, a afirmat la Realitatea TV că "din păcate creştem o generaţie de copii cu probleme de spate. 

"În colţul străzii mele este o şcoală, copiii vin cu trolere, cu ghiozdane de 15 kilograme. Din păcate, creştem o generaţie de de copii cu probleme de spate. Vecina mea de clasa a VII-a merge la şcoală cu un ghiozdan de 11 kilograme în spate", a precizat Nicoleta Vaia.

Aceasta a mai spus că prin demersul ei vrea să atragă atenţia asupra acestei probleme care este foarte gravă. "Mi-aş dori ca învăţătoarea să ia în braţe un copil care spune că îl doare spatele", a completat ea.

"Ce se întâmplă cu cei care stau la ţară: ştiţi cum este să mergi 5 km cu 11 kilograme în spate", a mai spus Nicoleta Vaia, completat că ea vrea ca primăriile să facă controale să vadă care sunt şcolile în care nu există dulăpioare şi să se ia măsuri.

"Sunt copii care sunt în aceeaşi formă de învăţământ, dar au condiţii diferite", a mai spus femeia

Inspectoratul Şcolar Bucureşti a anunţat că va face verificări, după ce o femeie a reclamat că ghiozdanul fiului său cântăreşte 4 kilograme, adică un sfert din greutatea corpului băiatului.

Într-un mesaj postat pe Facebook, femeia şi-a arătat nemulţumirea că la şcoală nu sunt dulapuri în care copiii să îşi poată pune rechizitele. Mama băiatului a mai scris pe reţeaua de socializare că este hotărâtă să-şi trimită copilul la şcoală doar cu o coală de hârtie. Va face acest lucru în semn de protest faţă de Ministerul Educaţiei care îi obligă pe elevi să poarte ghiozdane care cântăresc foarte mult.

Mai multe articole despre:
şcoală elevi ghiozdan Nicoleaa Vaia