MENIU

VIDEO. O nouă provocare virală face ravagii în rândul adolescenților. Riscurile sunt imense

Cea mai nouă provocare apărută printre adolescenţi se numeşte „Tide pod Challange”. Tinerii sunt puşi să se filmeze când mănâncă o capsulă cu detergent lichid, pentru a putea deveni „eroi”.

Pe YouTube există deja sute de astfel de filmuleţe, iar din câte se pare, această provocare a început să fie tot mai populară chiar la începutul lui 2018.

Riscurile sunt însă imense, pentru că adolescenţii fac acest joc în mod inconştient, fără să se gândească la felul în care îşi pun sănătatea în pericol. Provocarea se numeşte „Tide pod Challange” şi în mediul online deja există sute de cazuri în care tinerii au încercat să muşte sau să înghită cu totul pacheţelele cu detergent. Dacă reuşesc, tinerii sunt consideraţi „eroi”. Medicii au avertizat pe toată lumea cu privire la această practică foarte periculoasă, scrie usatoday.com

Chiar dacă nu e vorba de o cantitate mare, riscurile sunt imense, pentru că acel detergent este extrem de concentrat şi chiar şi o doză foarte mică ar putea deveni fatală. „O cantitate infimă din acel detergent regăsit in capsule ar putea cauza diaree şi stări repetate de vomă. În unele cazuri, detergentul ar putea ajunge până la plămâni şi poate produce un stop respirator”, a spus medicul american Alfred Aleguas Jr.