MENIU

O nouă pandemie este inevitabilă și nu suntem pregătiți. Avertismentul unui fost oficial britanic

Oficialul britanic s-a referit la intensificarea controlului răspândirii bolilor

Avertisment îngrijorător al unui fost oficial britanic în domeniul științific. Acesta susține că o nouă pandemie este inevitabilă, iar statele nu sunt suficient pregătite să acționeze efecient. 

Fostul consilier științific principal al guvernului britanic, Sir Patrick Vallance, a declarat că o altă pandemie este „absolut inevitabilă” și a îndemnat viitorul guvern britanic să se concentreze asupra pregătirii pentru aceasta, avertizând că „nu suntem încă pregătiți”.

Vallace a vorbit despre existența unor probleme care  „în mod clar trebuie rezolvate”. Pentru aceasta, a susținut acesta, următorul guvern ar trebui să implementeze „o supraveghere mai bună pentru a putea detecta aceste lucruri”,  potrivit The Guardian. 

De asemenea, el a reiterat ceea ce a spus liderilor G7 în 2021, că „trebuie să fim mult mai rapizi, mult mai aliniați – și există modalități de a face acest lucru – la obținerea de teste de diagnostic rapid, vaccinuri rapide, tratamente rapide, astfel încât să nu fie nevoie să se ajungă la măsurile extreme, care au avut loc în timpul pandemiei Covid-19”, scrie doctorulzilei.ro.

 
Mai multe articole despre:
alta pandemie inevitabila covid alerta