MENIU

O nouă metodă de escrocherie face ravagii: Escrocii pretind că sunt de la Poliția Română și sperie victimele acuzându-le de diverse infracțiuni

Escrocii pretind că sunt de la Poliția Română și sperie victimele spunându-le că sunt acuzate de diverse infracțiuni

Frauda online a devenit o preocupare majoră pentru autoritățile din întreaga lume în ultimii ani, odată cu extinderea și dezvoltarea tehnologiei. În România, această problemă este tot mai acută, iar autoritățile sunt în alertă după sesizarea unui nou tip de escrocii online care încearcă să păcălească și să fure de la români informații personale și bani.

Conform celor mai recente avertismente, escroci se prezintă drept angajați ai Poliției Române sau ai Interpol. Autoritățile avertizează cetățenii să fie mai precauți în activitatea lor online și să nu furnizeze informații personale cu ușurință, astfel încât să evite căderea în capcana escrocilor.

În ultima săptămână, mai mulți români au fost victimele unor e-mailuri frauduloase prin care le erau sustrase sume importante de bani de pe cardurile bancare. Aceștia erau informați că sunt sub investigație din partea Interpol sau a Poliției Române pentru presupuse infracțiuni deosebit de grave și li se solicita să furnizeze informații personale și detalii bancare pentru a fi verificați.

Escrocii au plănuit acest șiretlic cu scopul de a instaura panică și de a determina oamenii să trimită bani către ei. Prin intermediul acestor e-mail-uri frauduloase, cei vizați sunt înștiințați că sunt acuzați de fapte de o gravitate ridicată, precum pornografia infantilă, contrabanda cu țigări și alte activități ilegale. Scopul este de a-i intimida și de a-i face să furnizeze informații și să trimită bani în disperarea de a-și dovedi nevinovăția.

Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române a transmis că în acest sens, autoritățile au fost deja sesizate cu privire la tentativele de fraudă.

Președintele UNPR, Gabriel Oprea, respinge ideea înființării unui nou partid

Cei care primesc email-uri frauduloase sau, după caz, SMS-uri, sunt sfătuiți să le ignore și sub nicio formă să nu deschidă link-urile sau atașamentele acestora.

În plus, oamenii nu trebuie să-și furnizeze datele personale sau bancare, deoarece riscă să rămână fără niciun ban pe card. Hoții acționează rapid și, din păcate, nu mulți păgubiți reușesc să-și recupereze sumele dispărute.

Cel mai important este ca cei care primesc asemenea înștiințări false să meargă imediat la autorități și să depună plângere.

„Să ne sesizeze, să sesizeze cea mai apropiată Secție de Poliție, astfel încât să fie demarate cercetări pentru identificarea persoanelor care practică acest nou mod de operare în mod infracțional, pentru a fi trase la răspundere penală de către adevărații polițiști”, a mai transmis reprezentantul Poliției Române.

Șoc în învățământ: Peste jumătate dintre liceeni și studenți susțin că au trecut prin cel puţin o formă de abuz sexual în școli

Mai multe articole despre:
escrocherie escroci politia romana infractiuni