MENIU

O nouă lovitură pentru Statul Islamic. Zeci de jihadiști, UCIȘI de americani

Jihadistii

Departamentul Apărării Statelor Unite a anunțat luni că forțele armate americane au ucis zeci de luptători ai Statului Islamic, în urma unui atac împotriva a două tabere de pregătire din Yemen, informează DPA.

Un comunicat al Pentagonului precizează că taberele se află în provincia al-Bayda, însă nu oferă detalii despre mijloacele folosite în atac.

Conform aceleiași surse, jihadiștii se pregăteau acolo pentru atacuri teroriste cu o mare varietate de arme, inclusiv pistoale-mitralieră AK-47, puști mitralieră și lansatoare de grenade reactive.

Pentagonul consideră că Yemenul este un nucleu de recrutare, antrenament și tranzit al teroriștilor, unde Statul Islamic folosește teritoriile neguvernate pentru a "conspira, dirija, instiga, asigura resurse și recruta în vederea unor atacuri împotriva Americii și a aliaților acesteia din întreaga lume".

Forțele americane sprijină, coordonat cu guvernul yemenit, operațiunile antiteroriste care țintesc Statul Islamic și ramura Al-Qaida din Peninsula Arabică, cu scopul de a reduce capacitatea acestor grupări de a coordona atentate teroriste și de a controla teritorii, potrivit Agerpres.

Mai multe articole despre:
jihadişti Statul islamic