MENIU

Polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa, pe trecerea de pietoni, cercetat pentru o nouă INFRACȚIUNE

Constantin Popescu, agentul care a ucis pe trecerea de pietoni o fetiță de 11 ani

Poliţistului care a accidentat mortal o fetiță și a rănit-o grav pe alta, pe o trecere de pietoni din București, va fi cercetat pentru o nouă infracțiune. Anunțul a fost făcut de avocatul familiei Raisei, copila de 11 ani care și-a pierdut viața în tragicul accident.

Potrivit lui Adrian Cuculis, cea de-a 2-a fetiță lovită de mașina condusă de polițistul Constantin Popescu, are nevoie de 100 de zile de îngrijiri medicale pentru a se recupera, ceea ce duce la modificarea încadrării juridice.

„Ultima oră în cazul Raisa. A ieşit şi ultimul document medical necesar trimiterii în judecată a poliţistului Popescu. Certificatul de la INML arată că Marina are nevoie de 100 de zile de îngrijiri medicale pentru a se recupera, ceea ce face că poliţistul să fie cercetat şi judecat şi pentru vătămare corporală”, a afirmat avocatul.

Potrivit legii, infracțiunea de vătămarea corporală se constată în situația în care victima a suferit leziuni traumatice sau afectarea sănătăţii care au necesitat, pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale. 

În data de 13 ianuarie, fetiţele Raisa şi Marina au fost lovite în plin, pe o trecere de pietoni din cartierul Bucureștii Noi, de o maşină a Poliţiei. Potrivit procurorilor, polițistul aflat la volan avea viteză mai mare decât cea permisă, cel mai probabil nu a observat nici semnalizarea de trecere, nici pe cele 2 fetițe și nu avea pornite semnalele acustice, pentru că ni se afla în misiune.

În urma accidentului, Raisa a murit, iar Marina a fost rănită.

În timpul anchetei, polițistul a refuzat să fie supus testului poligraf, solicitat de avocatul familiei copilei care a murit. Adrian Cuculis și-a exprimat temerea că este posibil ca tocmai anchetatorii să-l fi sfătuit pe Constantin Popescu să nu accepte proba.