MENIU

ANAF, o nouă încercare de blocare a activității ”Realitatea”. Acționează ca o instanță de judecată

ANAF vrea să blocheze activitatea Realitatea Media, acționând ca o instanță de judecată, astfel încât trustul de presă să nu mai poată să își plătească salariile, chiria, utilitățile, precum și alte cheltuieli.

ANAF Sector 1 a început să trimită propriri către terți, parteneri de la care Realitatea Media are de încasat creanțe, cu toate că nu există o decizie finală de intrare în faliment. Acest lucru este complet ilegal, conform Legii insolvenței.

”Abuzul ANAF este unul foarte bine pus la punct și provoacă fiori de groază oricărui om cu pregătire juridică. Fiscul a trecut la recuperarea creanței fără a avea o hotărâre judecătorească definitivă în acest sens, fără ca măcar creanța să fie clară. Mai mult, a pus sechestru și pe banii de salarii deși legislația, veche sau nouă, interzice categoric acest lucru”, a declarat Edward Pastia, director executiv Realitatea Media.

”În primul rând, ANAF a început din martie să pună popriri pe contul Realitatea Media, în baza noii legi a insolvenței, chiar dacă Realitatea se supune legii vechi a insolvenței. Evident, Realitatea câstigă pe bandă procesele, dar Fiscul continuă să poprească contul. Faza a doua a unui abuz bine coordonat de instituțiile statului a fost declanșată ieri de Fisc prin poprirea conturilor terților, adică a celor care au contracte cu Realitatea Media. Indiferent despre ce lege a insolvenței am vorbi, acest lucru este interzis în ceea ce privește societățile în insolvență, în lipsa unei decizii definitive de intrare în faliment”, a mai explicat Edward Pastia.

 

O altă instituție care încearcă să pune bețe în roate Realității Media este CNA, care după ce a decis să NU mai prelugească licența Realitatea TV, dar a acceptat modificarea grilei  pentru Realitatea Plus, refuză să notifice companiile de cablu pentru a prelua postul de televiziune în grila de programe. 

Realitatea Media face apel la toate instituțiile statului să intervină pentru a opri aceste abuzuri!



Mai multe articole despre:
ANAF Realitatea Tv Realitatea Media realitatea plus