MENIU

VIDEO O nouă gafă marca Raluca Turcan. Citește viitorul în lampa lui Aladin

Raluca Turcan, ministrul Muncii și Protecției Sociale

O nouă gafă a ministrului Muncii, Raluca Turcan. Invitată într-o emisiune TV și întrebată dacă poate avansa o estimare privind evoluția prețurilor energiei, Turcan a afirmat că nu are "o lampă a lui Aladin" ca să facă previziuni.

Ministrul voia să se refere, probabil, la un glob magic, în care pot fi "previzionate" evenimente din viitor. Sensul universal al expresiei “Lampa lui Aladin" este acela de a descrie capacitate supranaturală a cuiva de a înfăptui rapid lucruri măreţe, iar in context are, de cele mai multe ori, conotație ironică.

Ministrul Muncii s-a remarcat prin gafe care pornesc de la folosirea în sens impropriu a unor cuvinte sau expresii. Săptămâna trecută, referindu-se la activitatea sa în minister, Raluca Turcan a afirmat că „sunt full-option în proiectul de ministru al Muncii”, deși termenul corect în enunț era "full-time".

Tot săptămâna trecută, oficialul de la muncă a afirmat că, din postura unui pensionar, s-ar bucura "că statul se zdrobește să găsească soluţii", presupusul sens dorit al enunțului fiind "se zbate".

O gafă de altă natură, intens mediatizată și ironizată, atribuită Ralucăi Turcan, a fost aceea de a-i ura "La mulți ani!" baronului Samuel von Brukenthal, fondatorul muzeului din Sibiu, de ziua sa de naștere, dar în urmă cu...300 de ani. Deși mesajul a fost postat pe pagina de Facebook oficială a ministrului, se pare că gafa nu i-a aparținut.

Gafa Ralucăi Turcan a venit, de fapt, de la șeful ORDA

Raluca Turcan, din nou ținta ironiilor. După "La mulți ani, Brukenthal!", a revenit cu "La mulți ani, Eminescu!"