MENIU

O modă din Occident prinde contur și la noi. Vacanțele pentru seniori, în creștere cu 20%

Seniori în excursie

Nu este doar o modă în Occident, ci un stil de viață. Nivelul de viață le permite occidentalilor ajunși la vârsta a treia să cumpere excursii în străinătate sau în țările lor și să călătorească cât mai mult la bătrânețe. 

Sunt și diferențe de mentalitate între românii retrași la pensie și occidentali, dar marea diferență vine din prăpastia dintre veniturile unora și ale celorlalți: cu o pensie de 2.000-3000 euro lunar, germanii sau francezii pot să meargă des în excursii în afara țării.

Majoritatea seniorilor din România se luptă să supraviețuiască, cu pensii de 200-300 euro pe lună. Sunt totuși, categorii de români cu venituri peste medie care apelează la pachete turistice customizate. 

Vara anului 2015 aduce o creștere cu 20% a vânzărilor pachetelor turistice pentru seniori, raportat la cifra de vânzari din vara anului trecut, arată statisticile Paralela 45.

Destinațiile preferate ale seniorilor sunt Istanbul, Atena, Roma și Costa Blanca, se arată într-un comunicat de presă al operatorului de turism.

„Majoritatea turiștilor care achiziționează astfel de pachete provin din mediul urban, au o educație superioară și venituri peste medie. În doar 10% dintre cazuri, vacanțele sunt achiziționate drept cadou de către copii, majoritatea ofertelor pentru seniori fiind cumpărate chiar de către aceștia, cu 3-4 luni în avans", declară Alin Burcea, președinte Paralelă 45.

În topul vacantelor achiziționate de seniorii români se află atât destinații în care se pune accent pe cultură și istorie, precum Istanbul, Romă și Atena, cât și destinații de relaxare precum Costă Blanca, Sardinia sau Toscana.

Majoritatea cererilor de anul acesta sunt pentru circuitele din toamnă, când temperaturile devin plăcute, iar destinațiile nu mai sunt suprasaturate cu turiști.

Ofertă pentru seniori cu destinația Toscană, una dintre cele mai apreciate regiuni ale Italiei, are prețuri începând de la 375 de euro/persoană ce includ transport cu avionul București-Florența și retur, un bagaj de cală, transfer, 7 nopți de cazare la hotel de 3 stele cu demipensiune, cât și asistentă turistică în limbă română.

Seniorii care vor să viziteze Turcia pot plecă la Istanbul cu doar 199 euro/persoană, preț ce include transport cu avionul București-Istanbul și retur, 4 nopți cazare cu mic dejun la hotel de 4*, asistentă turistică în limbă română. De asemenea, circuitul cu destinația Anatolia (Cappadocia) și Rivieră Mediteranei are prețuri începând de la 355 de euro/persoană, serviciile incluse fiind transportul cu avionul, 7 nopți de cazare cu demipensiune sau all inclusive la hotel de 4 stele, transport local cu autocarul, tururi panoramice și însoțitor român de grup.

Pentru a putea avea acces la ofertele pentru seniori, turiștii trebuie să aibă vârstă de peste 55 de ani și să fie însoțiți de o persoană cu vârstă mai mică decât limită menționată. Persoanele sub 55 de ani care doresc să meargă în programe pentru seniori vor achita un supliment de cazare în valoare de cel mult 40 de euro.

Mai multe articole despre:
vacanţă concediu pachete turistice