MENIU

O mașină Tesla a luat foc după ce a stat în soare

Mașină Tesla, în flăcări

O mașină Tesla a luat foc după ce a fost lăsată la soare timp de trei săptămâni, într-un cimitir de mașini. Mașina fusese implicată într-un accident care a avariat-o grav și urma să fie dezmembrată. 

Mașina fusese implicată într-un grav accident și fusese lăsată într-un centru de dezmembrări auto. După trei săptămâni de stat în soare, mașina a luat foc.

Pompierii s-au deplasat de urgență la fața locului și spun că a fost nevoie de 17 tone de apă pentru a stinge incendiul puternic care din cauza caldurii și a degajărilor mari de gaze s-a amplificat.

Din fericire nu au existat victime, nimeni nu se afla în zonă la momentul izbucnirii incendiului. Pompierii au săpat o groapă în jurul mașinii, în care au pus apă, pentru a scufunda bateria. Doar așa au reușit să stingă flăcările.

În ciuda faptului că vehiculele electrice sunt, de fapt, cele mai puțin expuse riscului de a avea un incendiu deoarece nu dispun de combustibil fosil, atunci când acestea iau foc, sunt foarte greu de stins. 

Atunci când un vehicul electric cu baterii suferă o explozie termică și ia foc, este incredibil de greu de oprit.

În unele cazuri, doar o singură celulă a bateriei poate duce la un astfel de eveniment, deoarece declanșează supraîncălziră celulelor din jurul ei.