MENIU

O mare rafinărie din Ploiești, amendată cu 100.000 de lei pentru poluare

Amendă pentru poluare la Rafinăria Vega

Rafinăria Vega din Ploieşti a fost amendată de Garda de Mediu Prahova cu 100.000 de lei, ca urmare a mai multor sesizări ale cetăţenilor cu privire la un miros greu de produse petroliere care a persistat în oraş.

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu-Comisariatul Județean Prahova, au demarat un control la rafinăriile din Ploiești, în data de 4 iunie, pentru a stabili cauza acestui disconfort.
 
În timpul verificărilor, s-a constatat că, în zona batalurilor care aparțin unuia dintre operatori, se efectuau lucrări de ecologizare, existând emisii de praf alb în atmosferă (provenit din fluxul tehnologic de tratare a gudroanelor acide și din procesul de amestecare a varului cu gudroane în batal), precum și un miros specific.
 
Pentru neregulile constatate, respectiv neîndeplinirea măsurii trasate de comisarii GNM la controlul anterior privind limitarea dispersiei emisiilor de praf în atmosferă, GNM-CJ Prahova a aplicat o sancțiune contravenționala de 100.000 lei, confom OUG195/2005.
 
Controlul este în desfășurare, urmând ca, la finalul verificărilor, să revenim cu noi informații privind neconformitățile identificate și sancțiunile aplicate operatorilor economici, potrivit legislației în vigoare, a transmis Garda Națională de Mediu.