MENIU

O mare companie aeriană a lansat uniforma neutră de gen. Însoțitorii de bord pot purta rochii iar stewardesele salopetă

Cea mai mare companie aeriană britnică a lansat uniforma neutră de gen. Foto: Daily Mail

O compania aeriană din Marea Britanie a schimbat uniforma, astfel încât să se potrivească tuturor genurilor. Potrivit noii politici, angajații pot să poarte fuste sau pantaloni indiferent dacă sunt femei sau bărbați. 

Potrivit reprezentanților, lansarea noii uniforme reprezintă o nouă eră a companiei, însă nu toată lumea este mulțumită. O parte a personalului feminin a criticat aspectul ieftin al uniformei. Noile uniforme au fost testate anul trecut, iar de curând au fost lansate oficial în rândul angajaților. Uniforma are opțiuni de fustă, salopetă și pantaloni disponibile pentru femei. 

British Airways a prezentat noile uniforme, odată cu introducerea unei noi politici care permite personalului care se identifică drept un anumit gen să poarte îmbrăcămintea respectivă, scrie Daily Mail.

Compania aeriană a anunțat lansarea noii uniforme într-o postare pe Facebook la începutul acestei săptămâni și a numit-o  un „nou început”. British Airways spune că designerul a avut mare grijă în „proiectarea unei colecții cu adevărat originale, inspirându-se din compania aeriană, oamenii săi și arta de a zbura”.

Noua uniformă era anterior programată să fie lansată în primăvară, dar compania aeriană a anunțat oficial lansarea luni. În postarea de pe pagina sa de Facebook cu fotografii promoționale ale personalului echipat în noile uniforme, British Airways a scris: „Marcând începutul unei noi ere, noua noastră uniformă și-a luat zborul”.

Miss Univers, faza de luptă între transsexuali. Miss Portugalia, anterior bărbat, concurează contra Miss Olanda, femeie transgender

Peste 1.500 de membri ai echipajului companiei aeriene au participat la 50 de ateliere pentru a ajuta la asigurarea adecvării articolelor de îmbrăcăminte, de la ateliere de design până la feedback-ul prototipului și teste de îmbrăcăminte. British Airways spune că aceste ateliere au contribuit la „crearea unei colecții iconice care va rezista testului timpului”.

Multe dintre articolele de îmbrăcăminte de exterior au fost testate în apă și în congelatoare la minus 18C pentru a se asigura că sunt rezistente la apă, durabile și potrivite pentru condiții meteorologice extreme.

În noiembrie anul trecut, șefii le-au spus personalului într-un memoriu intern „fii îndrăzneț, fii mândru, fii tu însuți”, în timp ce au publicat un ghid actualizat care le permite piloților bărbați să poarte machiaj și genți de mână.

Ei au spus că speră că va fi „imbratisat de toată lumea, indiferent de gen, identitate de gen, etnie, fundal, cultură, identitate sexuală sau de altă natură”.

Povestea tinerei care a mers 1.400 kilometri pe jos ca să descopere România: „Am vrut să o văd așa cum nu o poți vedea într-o mașină”