MENIU

O mamă cu 3 copii din Ucraina ţine un jurnal video de la începutul războiului. Drama unei familii refugiate în buncăr - VIDEO

Sursa foto: Captură video / YouTube

O femeie cu trei copii din Ucraina, refugiată într-un buncăr, prezintă într-un jurnal video viața de zi cu zi a celor prinși în războiul cu Rusia. Olena Gnes a postat zilnic de la declanșarea războiului filmulețe în care prezintă trauma prin care trece. Vă avertizăm că urmează imagini și detalii cu un puternic impact emoțional! 

Soțul Olenei le aduce provizii în adăpostul în care se află, apoi pleacă din nou, ca să se alăture unității sale. S-a înrolat voluntar, în ciuda faptului că nu are pregătire militară. Femeia rămâne în urmă plângând, în timp ce-și ține bebelușul de doar șase luni în brațe. Ceilalți doi copii plâng și ei în hohote.

Canalul de YouTube al Olenei Gnes are peste 24.000 de abonați, iar sute de internauți din întreaga lume îi trimit mesaje de încurajare în timpul live-urilor.

În videourile postate de ea se aud alarmele care anunță noi bombardamente și se poate afla care este viața de zi cu zi a oamenilor ce s-au adăpostit în subsolurile blocurilor din capitala Ucrainei.

„Am decis să rămânem aici. Șansele ca noi să murim în Kiev sunt egale cu șansele de a muri pe drum. Vreau ca ai mei copii să fie în viață, desigur, dar îmi doresc ca ei să fie puternici, să fie liberi", spune femeia.

„Tată? Unde mergi?

Nu pot să-ți spun!

Mamă, unde a plecat tata?”, întreabă cei doi copii mai mari ai familiei.

Femeia rămâne în urmă plângând, în timp ce-și ține bebelușul de doar șase luni în brațe. Ceilalți doi copii încep și ei să plângă în hohote.

"A plecat să ne apere. La război. Totul va fi bine. Tati ne va apăra", le răspunde femeia.

Însă mai sunt și zile în care în Kiev e liniștite. Te poți plimba prin parcul din centrul orașului, ce poartă numele lui Taras Șevcenko, poetul național al Ucrainei. Asta a făcut și Olena ieri, împreună cu cei trei copii și sora ei.

Imaginile cu războiul văzut prin ochii unei mame au făcut și subiectul unui reportaj amplu la CNN, în emisiunea prezentată de Anderson Cooper.