MENIU

O jurnalistă a vrut să-l îmbrățișese pe Zelenski în timpul conferinței - Cum a reacționat președintele Ucrainei

În timpul conferinței de presă susținută de Volodimir Zelenski, și premierul Marii Britanii, Rishi Sunak, miercuri, la Londra, o jurnalistă BBC i-a spus președintelui Ucrainei că ar vrea să îl îmbrățișeze.

„Domnule președinte, aș vrea să vă îmbrățișez", i-a spus jurnalista.

„De ce nu. Te rog, mă poți îmbrățișa”, i-a răspuns liderul ucrainean și a coborât de la pupitru.

 

BBC #Ukraine journalist said she wanted to hug President Zelensky to thank him but understood that'd be impossible (due to security measures).
President Zelensky: Challenge Accepted! pic.twitter.com/hh6EebTGGC

— Igor Sushko (@igorsushko) February 8, 2023

Volodimir Zelenski face turul țărilor occidentale, la aproape un an de la invadarea Ucrainei. Președintele ucrainean le cere liderilor lumii arme și avioane de luptă, pentru a face față agresiunii ruse. În timp ce Zelenski se adresa Europei, Rusia avertizează că întreaga Europă va plăti dacă Zelenski va primi avioanele pe care le solicita. 

Zelenski a fost invitatul special la Bruxelles, acolo unde s-au reunit toți liderii țărilor UE. Președintele ucrainean nu a venit degeaba. Acesta a cerut arme și avioane ca să facă față agresiunii ruse. 

Volodimir Zelenski a ajuns la Bruxelles în același avion cu Emmanuel Macron. Și asta pentru că președintele ucrainean a făcut o vizită fulger în Paris, cu câteva ore înainte să ajungă la Consiliul și Parlamentul European. 

Iar înainte să ajungă în Franța... Volodimir Zelenski și-a petrecut o zi la Londra. Tot cu treabă. După ce a vizitat soldații ucraineni care se antrenează acolo, președintele a discutat cu premierul Rishi Sunak care i-a promis că îi va trimite avioane de vânătoare.

Mai multe articole despre:
zelenski jurnalista imbratisare