MENIU

O judecătoare ironizează protestul magistraților

Adina Lupea, o judecătoare din Cluj-Napoca, ironizează protestul magistraților. Aceata a postat pe contul său de Facebook un mesaj în care descrie „spectacolul străzii”.  

„Un mic spectacol în stradă, cu colegi care nu știau unde să își mai găsească locul în spatele inițiatorului care pășise triumfal câțiva metri mai în față ca un real lider :D. Din mulțime, spontan desigur, s-a desprins cineva să îi ofere, simbolic, o garoafă albă. Desigur, un gest spontan și acela, nu se aștepta deloc... Câțiva porumbei albi probabil gata pregătiți nu au mai apucat să își ia zborul fiindcă susținătorii au început să aplaude frenetic din 10 în 10 minute și apoi să strige PSD- Ciuma roșie, astfel încât manifestanții s-au retras în palatul de justiție iar domnul Danileț a rămas afară pentru declarații”,  a descris protestul judecătoarea.

Aceasta spune că nu înțelege cui aparține inițiativa protestului. „Protestul era programat în față Curții de Apel Cluj, clădire în care își desfășoară activitatea câteva sute de judecători și procurori de la Judecătoria Cluj-Napoca, Tribunalul Cluj, Tribunalul Specializat Cluj, Curtea de apel Cluj și parchetele aferente. DNA și DIICOT își au sediul în alte clădiri. Vorbim deci de existența a peste 300-400 de magistrați la nivelul județului Cluj. Fără cei din județele învecinate a căror prezența a fost de vineri frenetic anunțată. Nu a venit nimeni din alte județe. Colegii mei, cei mai mulți despre care am înțeles că au fost la proteste, au militat pentru anumite intenții de modificare ale Codului penal și de procedură penală, nu pe legile justiției. Cel puțin acesta a fost motivul invocat pentru organizarea mitingului. Nu cred că pot fi blamați că s-au trezit la fața locului cu manifestanți de stradă, cu #rezist și #totipentrujustitie deși cred că teoretic trebuiau să prevadă că, având în vedere inițiatorul, acest protest se va politiza, ceea ce s-a și întâmplat. Un mic spectacol în stradă, cu colegi care nu știau unde să își mai găsească locul în spatele inițiatorului care pășise triumfal câțiva metri mai în față că un real lider :D. Au fost câteva zeci de colegi judecători și procurori și o parte avocați. Ce vă pot spune e că numărul cetățenilor care au susținut demersul și numărul celor de la presă a depășit cu mult numărul celor care au protestat”, a scris aceasta pe contul său.