MENIU

VIDEO | O investiție de 2,5 milioane euro a ajuns o ruină. Arată ca după bombardament și a devenit un adevărat focar de infecție 

Gara de Nord și Gara Basarab trebuiau să aibă o legătură pietonală între ele. Trotuarul rulant există, dar este în paragină. Foto: clubferoviar.ro

Celebrul trotuar rulant care trebuia să facă legătura între Gara de Nord și Gara Basarab din Capitală este distrus aproape în totalitate, iar călătorii nu îl mai pot folosi.

Acum, pasajul arată ca după bombardament și a devenit un adevărat focar de infecție. Geamuri sparte, gunoaie peste tot, instalații electrice furate și pereți plini de graffiti-uri. Așa ar putea fi descris acum pasajul dintre Gara de Nord și Basarab.

Opt ani de nepăsare au trecut pentru ca troruarul rulant care face legătura între Gara Basarab și Gara de Nord să arate așa. Deși nu trebuia să faci niciun pas pentru a parcurge această distanță, geamurile sunt sparte și tunelul este plin de gunoi.

Lucrarea a fost inaugurată, cu mare fast, la sfârșitul anului 2013 și a costat aproximativ 2,5 milioane de euro. Au fost construite şase trotuare rulante, câte trei pentru fiecare sens, cu o lungime de 80 de metri fiecare. Distanța de la Gara Basarab la Gara de Nord era parcursă în cel mult două minute.

Potrivit Primăriei Capitalei, Administrația Străzilor nu a putut să asigure mentenanța pasajului tocmai pentru că lucrarea a fost dată în folosință fără o recepție.

Foto: clubferoviar.ro

 

Mai multe articole despre: