MENIU

O întreagă familie a paralizat, după ce a mâncat acest tip de peşte. Ce s-a întâmplat pare ireal

O masă luată alături de familie s-a transformat într-un coşmar, cu 11 membri ai familiei în stare gravă şi paralizie, totul pentru că au gătit un peşte "greşit".

În Brazilia, o cină a familie Souza, la care a fost invitată toată familia, a devenit o tragedie, după ce masa pregătită s-a dovedit a fi făcută cu un peşte balon, una dintre cele mai otrăvitoare vieţuitoare din lume.

Familia primise peştele de la un prieten care fusese la pescuit şi l-au prăjit imediat, fără a încerca să identifice peştele. În plus, au invitat toţi membrii la masă. 11 persoane au ajuns în stare gravă la spital, inclusiv patru copii cu vârste cuprinse între 3 şi 5 ani.

Cristiane Souza, mama familiei, care a "scăpat" mai uşor decât restul membrilor, a explicat că aceştia au început să vomite imediat cum au gustat peştele, apoi le-a amorţit faţa şi paralizia le-a cuprins întregul corp. "A trebuit să îi cărăm pe fiecare până la maşină şi apoi la spital". Bunica acesteia a adăugat: "Am pus peştele prăjit pe masă, în curte şi toată lumea a început să mănânce. Chiar spuneau cât de delicios este".

PEŞTELE BALON este numit în Japonia fugo. Otrava sa este numită „tetrodotoxină”, o neurotoxină normală – efectele sale analgezice sunt de 160.000 de ori mai puternice decât cele ale cocainei.

Dacă mâncaţi PEŞTELE BALON, puteţi simţi o uşoară senzaţie plăcută, provocată de tetrodotoxină – iar în Japonia bucătarii care prepară fugo trebuie să aibă licenţă. Chiar şi aşa, uneori există cazuri mortale sau persoane care ajung în stare gravă, ca urmare a consumului de fugo. Toxina coboară temperatura corpului şi a sângelui, provocând o comă profundă.

Mai multe articole despre:
sănătate toxine PESTELE BALON