MENIU

O grupare de hackeri care ar fi intervenit la alegeri, DEMASCATĂ - Team Jorge a manipulat voturile FĂRĂ URME

Foto: www.zdf.de

O grupare de hackeri care ar fi intervenit în peste 30 de alegeri electorale din întreaga lume a fost demascată în urma unei investigații a zeci de jurnaliști. Gruparea israeliană controla o armată de profiluri false pe rețelele sociale. Hackerii erau conduși de Tal Hanan, fost agent secret. Jurnaliștii au strâns peste șase ore de înregistrări în care hackerii își demascau strategia. 

În înregistrări, hackerii povesteau cum au reușit să manipuleze peste 30 de scrutinuri electorale din întreaga lume prin dezinformare, cu ajutorul armatei de profiluri false pe care le aveau pe rețelele sociale. Concret, aceștia explicau modul în care au reușit să adune informații despre rivalii politicienilor, după ce le spărgeau conturile personale de gmail sau telegram, potrivit The Guardian.

Gruparea era condusă de Tal Hanan, fost agent al forțelor speciale israeliene, care lucra în privat sub pseudonimul „Jorge”.

Zeci de jurnaliști au lucrat la acest caz, din publicații precum The Guardian, Le Mond sau El Paris. Aceștia au dezvăluit detalii halucinante despre modul în care dezinformarea este folosită ca armă de către Team Jorge inclusiv în alegeri electorale, reușind să manipuleze voturile fără a lăsa urme.

Hanan le-a spus reporterilor sub acoperire că serviciile sale, pe care alții le descriu drept „operațiuni secrete”, sunt disponibile pentru agențiile de informații, campaniile politice și companiile private care doresc să manipuleze în secret opinia publică. El a spus că au fost folosite în Africa, America Centrală și de Sud, SUA și Europa.

Unul dintre serviciile cheie ale echipei Jorge este un pachet software sofisticat, care controlează o armată vastă de mii de profiluri false pe Twitter, LinkedIn, Facebook, Telegram, Gmail, Instagram și YouTube. Unele avataruri au chiar și conturi Amazon cu portofele bitcoin, carduri de credit și conturi Airbnb. 

Mai multe articole despre:
team jorge grupare hackeri demascata