MENIU

O grădină zoologică din China a expus un Golden Retriever și a încercat să păcălească vizitatorii spunându-le că e LEU

O grădină zoologică din China a fost acuzată că a expus un Golden Retriever. Foto: South China Morning Post

O grădină zoologică din China a fost acuzată că a expus un Golden Retriever și a încercat să îi păcălească pe vizitatori că animalul respectiv ar fi fost, de fapt, un leu 

Un incident ridicol a venit din partea unei grădini zoologice din China, Yuanjiashan Zoo din Xichang, care a fost acuzată că a încercat să păcălească vizitatorii, prezentând un Golden Retriever drept un leu.

Un videoclip încărcat pe rețelele de socializare arată câinele într-un incintă pentru lei africani, iar acest incident a fost intens mediatizat la nivel internațional.

Clipul câinelui de la grădina zoologică a fost încărcat pe rețelele sociale de un bărbat identificat doar după numele său de familie Tang, care și-a dus copilul să viziteze grădina zoologică sâmbătă, potrivit South China Morning Post.

"La început, am crezut că am mers în locul greșit. Dar după ce ne-am plimbat prin fața cuștii, ne-am dat seama că este locul unde ar trebui să fie găzduit leul", a spus Tang în videoclip.

"Este un leu african? Pentru că nu a crescut încă? Mi se pare cunoscut."

Un lucrător al grădinii zoologice din videoclip i-a spus apoi lui Tang că acesta este un aranjament temporar și că leii au fost mutați în timp ce incintele erau modificate.

El a spus: „Ajustăm locurile de cazare ale animalelor, semnul leului nefiind încă dat jos din cușcă”.

Ce spune despre tine faptul că preferi câinii sau pisicile ca animale de companie - Adevărul despre personalitatea ta

Tang nu a fost convins de această explicație și a acuzat grădina zoologică că a încercat să vândă bilete sub pretextul fals că vizitatorii pot vedea leii.

El a spus: „Banii pentru bilet sunt o afacere mică. Ceea ce contează mai mult pentru mine este că nu știu cum să-i explic situația actuală copilului meu”.

Acesta nu ar fi primul incident prin care grădinile zoologice din China încearcă să păcălească vizitatorii. În urmă cu trei luni,  Grădina Zoologică Xiangwushan din Xianning, Hubei, a ajuns de râsul lumii după ce a expus un Rottweiler în cușca unui lup. Conducerea grădinii zoologice a spus că un lup a locuit acolo înainte de a muri din cauza bătrâneții, a raportat Liaoshen Evening News.

În urmă cu doi ani, Grădina Zoologică din Jiufengshan, Wuhan a fost criticată pentru că a înșelat vizitatorii prin plasarea unui câine în incinta unui lup. Grădina zoologică a susținut că acolo era un lup, deși nu este văzut prea des de vizitatori. „Oamenii au văzut câinele pentru că lupului îi place să doarmă în timpul zilei și câinele este mai activ decât lupul”, a declarat grădina zoologică pentru Jiangxi TV.

De ce pisicile cad întotdeauna în picioare? Capacitatea „supranaturală” a felinelor, analizată pe îndelete

Mai multe articole despre:
gradina zoologica golden retriever leu lup