MENIU

O fetiţă de etnie romă, de doar 13 ani, a născut un băieţel de 3 kilograme. Drama copilei analfabete

Un alt caz şochează Românaia. O fetiţă de doar 13 ani a născut un băieţel de aproape trei kilograme. Fetiţa este analfabetă, nu ştie să se semneze, deşi are trei clase primare. Copila de etnie romă a fost adusă la Maternitate cu o maşină particulară de mama şi "soacra" tinerei mămici. Medicii au decis să îi facă cezariană, scrie Adevărul.

Unei copile de 13 ani, din localitatea gălăţeană Munteni, i-a venit sorocul să nască pe 20 decembrie. Mama şi soacra nu au dus-o la niciun control medical în cele nouă luni de sarcină şi când bebeluşul a ajuns la termen nu au sunat la 112 să cheme o ambulanţă pentru că ar fi dus-o să nască la Tecuci, cel mai apropiat spital din judeţul Galaţi.

Au urcat-o într-o maşină şi au adus-o la Bârlad, locul unde au născut toate femeile din neamul Stănescu, clanul de romi din care face parte şi copila.

Fiind naşterea declanşată, fetiţa a fost dusă direct în sala de travaliu. Duminică seara, la ora 23.50 a adus pe lume, prin cezariană, un băieţel de 2.900 de grame care a primit la naştere nota 9. Ginecologii au spus că cezariana este recomandată în cazul mămicilor sub 15 ani şi deşi totul părea să decurgă normal au preferat să o opereze ca să elimine orice risc.

Tânăra mămică este analfabetă. Deşi are trei clase primare, nu ştie să scrie şi nici măcar să semneze. Pacienta a fost ţinută în Reanimare peste noapte şi luni la prima oră a fost mutată pe secţia Obstetrică. Medicii nu au sesizat Protecţia Copilului, cum se procedează în cazul gravidelor sub 15 ani, pentru că nu se pune problema abandonului bebeluşului şi familia copilei de 13 ani a fost de acord ca aceasta să îşi întemeieze propria familie.