MENIU

O fetiță de 10 ani a fost violată, dar tribunalul i-a interzis să facă avort. Motivul e incredibil

Caz revoltător în India. O fetiță de doar 10 ani a fost violată, însă un tribunal local a decis ca sarcina să fie dusă la capăt.

Un tribunal din orașul Chandigarh, India a decis ca sarcina unei fetițe de doar 10 ani care fusese violată în urmă cu 6 luni să fie dusă la capăt.

O lege din anii 1970 încă în vigoare în India, cunoscută sub numele de "Medical Termination of Pregnancy Act" interzice avorturile dincolo de 20 de săptămâni de la momentul inseminării.

Judecătorii admit în anumite cazuri și excepții de la această lege, însă doar în situațiile în care fătul se află într-o situație medicală foarte nefavorabilă pentru o naștere sănătoasă.

În cazul de față, judecătorii au explicat decizia prin riscurile de sănătate la care ar fi fost expusă fetița în cazul unui avort la acest moment. "Ar fi viața ei pusă în pericol", a explicat un magistrat pentru The Washington Post.

Fetița de 10 ani a fost violată de unchiul ei pe linie maternă. Copila se află sub supraveghere medicală de mai multe săptămâni.

Mai multe articole despre:
India viol