MENIU

O femeie sexolog de 100 de ani vorbeşte deschis despre cea mai mare problemă a cuplurilor de azi

Shirley Zussman are peste 100 de ani şi este un sexolog cunoscut. Deşi este foarte bătrână, specialista încă mai are câte ceva de spus despre motivele pentru care "tineretul" nu are orgasm.

"În ziua de azi conexiunea fizică este tot mai redusă, oamenii se ating mult mai puţin ca înainte. Cuplurile îşi vorbesc mai puţin, se ating mai puţin şi se privesc mai puţin. Pe vremuri, oamenii se bucurau mai mult pur şi simplu să privească persoana iubită", îşi aminteşte sexologul de 100 de ani.

După ce a decis să se specializeze ca sexolog, Shirley Zussman a început să primească pacienţi de tot felul, dar problemele lor din anii 60 erau destul de diferite de cele ale cuplurilor de acum.

"Femeile veneau atunci pentru că nu aveau orgasm. Unele nici nu ştiau foarte bine ce este un orgasm, dar ştiau că îşi doresc aşa ceva de la soţii lor. Pe atunci, le recomandam să înveţe mai bine cine sunt, din punct de vedere sexual, le încurajam să se masturbeze, ceea ce era o idee revoluţionară la acel moment".

Specialista spune că problemele femeilor de acum sunt altele, majoritatea cauzate de lipsa de conexiune cu partenerul, de comunicare.

"Cea mai des întâlnită problemă la cuplurile din ziua de azi este lipsa de dorinţă. Trebuie să-ţi pui în ordine priorităţile şi obiectivele şi să decizi ce este important pentru tine şi ce te face să te simţi bine.

Apoi nu trebuie să uiţi să te întrebi ce-l face pe partenerul tău să se simtă bine. Cuplurile trebuie să stabilească o legătură care să-i satisfacă pe amandoi şi toţi oamenii au nevoia asta de a fi aproape de cineva cu adevărat”, a mai spus sexologul de 100 de ani.

Mai multe articole despre:
sex cuplu sexolog