MENIU

O femeie din Timiş a decis să nască acasă. Ce a urmat este ireal. Nu se poate aşa ceva!

Un bebeluș a ajuns la spital după ce mama a decis să nască acasă. Chiar dacă intervenția a avut loc sub supravegherea unui medic, copilul a fost transportat la o clinică medicală din Timișoara în stare gravă, fiind necesar ca acesta să fie reanimat.

Mama a fost asistată de un doctor la nașterea de acasă. Rezultatul însă a fost unul care a necesitat intervenția salvării și a altor medici din Urgență. Nou-născutul a fost reanimat, din cauza nașterii prelungite, iar ultimele intervenții asupra mamei (suturile chirurgicale) au fost făcute la o clinică medicală. Acum, amândoi sunt bine, internați la maternitate.

„A ajuns copilul la noi. Este un copil de 4,6 kilograme, o naștere mai dificilă. Este internat acum pe secție. Mama a venit practic ca însoțitor al copilului, la noi a avut loc sutura părților moi. Au solicitat ambulanța pentru că, fiind naștere mai dificilă, să nu fie probleme cu copilul. L-au adus la noi la maternitate, unde sunt toate condițiile medicale necesare”, a spus Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara, citat de tion.ro.

Doctorii au înțeles că mama a vrut să nască acasă, dar nu recomandă acest lucru.

„Nu prezintă sub nicio formă condiții de siguranță, la ora actuală, o naștere la domiciliu, chiar asistată de cadru mediu sau specializat. Eu nu aș recomanda nicicui să facă un asemenea gest. Sunt spitale specializate”, a spus Marius Craina.

Mai multe articole despre:
bebeluş riscuri naştere acasă