MENIU

O felie de tort de la nunta Reginei, veche de 68 de ani, scoasă la licitaţie. De ce este comestibil

Este vorba despre o felie din tortul de nuntă al Reginei Elizabeta II și Prințului Philip, care va fi scoasă la licitaţie. Suma estimată de pe urma vânzării acestui articol este de 500 lire sterline. 

Felia de tort este una dintre cele 2000 servite la recepția nunții regale pe data de 20 noiembrie, 1947. Acest desert a supraviețuit încercarea timpului, rezistând 68 ani în ambalajul intact. Datorită alcoolului conținut în tort, felia mai este și astăzi comestibilă.

Acest articol de anticariat alimentar a fost scos spre licitație de către un colecționar privat. Elementul de colecție a fost păstrat în ambalajul original, reprezentat de o cutiuță de carton cu o inscripție de culoare argintie. În interiorul cutiei s-a păstrat un fragment de dantelă și un bilețel cu urări de bine, scrie ea.md.

Colecționarii au plătit sume enorme pentru lucrurile familiilor regale, iar felia de tort a picat la țanc, deoarece se apropie data în care Regina Britaniei va depăși recordul celei mai lungi domnii, astfel ridicându-și valoarea materială.