MENIU

O fată din Iaşi a adormit la plajă. A ajuns la spital, cu arsuri pe 90% din suprafaţa corpului

O tânără a ajuns la spital, vineri, după ce a suferit arsuri de gradul I pe 90 la sută din corp provocate de soarele torid în timp ce făcea plajă la Băile Nicolina, a declarat prof.univ.dr Diana Cimpoeșu, coordonatorul UPU-SMURD din cadrul Spitalului Sfântul Spiridon din Iași.

Potrivit sursei citate, tânăra în vârstă de 23 de ani a spus personalului medical că a ignorat că afară sunt peste 34 de grade Celsius și a plecat la Băile Nicolina, unde a adormit la plajă, scrie Agerpres.

Ea a fost internată și direcționată spre Clinica de Arși și Chirurgie Plastică și Reparatorie.

Atât medicii cât și reprezentanții Inspectoratului Situații de Urgență recomandă cetățenilor ca deplasările prin oraș să fie făcute în primele ore ale dimineții sau seara, pe cât posibil prin zone umbrite, alternând deplasarea cu repausul, în spații dotate cu aer condiționat din magazine sau spații publice. De asemenea, trebuie evitate aglomerațiile, expunerea la soare, efortul fizic intens între orele 11,00 și 18,00, să poarte haine lejere, subțiri, deschise la culoare, pălării și ochelari de soare.

Pe perioada caniculei, specialiștii recomandă cetățenilor să bea 1,5-2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apă, sucuri naturale din fructe și ceaiuri călduțe din soc, mușețel sau urzici sau să mănânce fructe și legume precum pepene, prune, roșii sau iaurt, care este echivalentul unui pahar cu apă.

Mai multe articole despre:
spital Iaşi arsuri canicula băile nicolina