MENIU

Bătrânii dintr-o comună din Galaţi, terorizaţi de hoţi. Amenințați cu moartea, cu cuțitul la gât

Nu mai este liniște în comuna Corod din județul Galați, de când tâlharii au sădit frica. În ultima lună, patru bătrâni au fost atacați și jefuiți, în toiul nopții. Toate cazurile parcă sunt trase la indigo: hoții intră și cu un cuțit în mână amenință cu moartea victimele, până când acestea le dau bani, scrie stiridegalati.ro. Inainte de a ataca bătrânii, în miez de noapte, cu cuţitul la gât, hoţii îşi făcuseră un obicei din a fura din casele celor care sunt plecaţi în Italia.

Doamna Ifteni are 67 de ani și stă singură. În ultimele două săptămâni, fiul din Italia a fost acasă, însă sâmbăta trecută acesta a plecat înapoi la muncă. Duminică noaptea, femeia s-a trezit peste ea în casă cu un individ cu fața acoperită, care i-a pus cuțitul la gât.

„La 3.20 eu dormeam și am auzit zgomotul ușii, m-am sculat, m-am ridicat în fund, dar nu am mai avut timp că a fost imediat la mine, cu cuțitul la gât. Întâi avea un briceag și zicea că-mi taie beregata. După aia a scos un cuțit mare din geantă, după aia m-a luat de cămașă, m-a bușit, a pus picioarele pe mine și a spus: banii pe care ți i-a lăsat fiul tău! I-am dat cei 250 de euro pe care mi i-a lăsat băiatul și i-am spus să plece că trebuie să vină ginerele meu. Atunci a plecat, dar mi-a spus că vine iar și dacă aprind luminile sau anunț Poliția, revine și mă omoară. Acum nu mai scap”, a spus Cornelia Ifteni.

Prin chin și groază a trecut și Ecaterina Ifteni. Femeia de 84 de ani a rămas fără 3.000 de lei. „Eu am dat să deschid ușa. Era aproape de ziuă, aproape 4 dimineață. Când am crăpat ușa, el era în dosul ușii. El a venit după mine. A închis ușa și mă pocnea, îmi punea mâna la gură, m-a zgâriat pe ochi. Eram dimineață numai sânge”, a spus Ecaterina Costin.

Polițiștii spun că au un cerc de suspecți, dar încă nu le-au dat de urmă tâlharilor. Pe de altă parte, polițiștii se plâng că nu toate victimele colaborează cu ei.

„În urma sesizarilor primite, polițiștii gălățeni au demarat deja cercetările și în cauză a fost constituit un cerc de suspecți”, a declarat comisarul șef Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al I.P.J. Galați.