MENIU

O celebră "vrăjitoare", trimisă în judecată de procurori: simula comunicarea cu "necuratul"

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au dispus trimiterea în judecată, în stare de detenție, față de Grațiela Marcu, zisă Renata, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, în formă continuată și în stare de recidivă. 

Aceasta ispășește, în aceste moment, o condamnare la închisoare într-o altă cauză.

Totodată, în acest dosar a mai fost trimis în judecată, în stare de libertate, Ahmed-Mustafa-Alli Ghivea, zis Levi/Levică, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la înșelăciune. 

Astfel, potrivit oamenilor legii, în perioada februarie - 22 aprilie 2013, Graţiela Marcu a indus în eroare persoana vătămată, spunându-i că este vrăjitoare care practică magia albă şi, prin acte de vrăjitorie, îi va aduce bunăstare şi rezolvarea problemelor personale.

Ulterior, prin folosirea de mijloace frauduloase (simularea unor ritualuri de vrăjitorie care presupuneau comunicarea cu „necuratul” şi arderea unor sume de bani ca plată pentru dezlegarea unor blesteme de „necurat”) a pretins şi primit de la aceasta, în mai multe ocazii, cu prilejul efectuării ritualurilor de vrăjitorie diferite sume de bani.

Mai exact aceasta a primit 250 euro şi 1000 lei, 1000 lei şi 2000 lei, plus alte sume de bani pe care persoana vătămată le avea asupra sa atunci când mergea la locuinţa inculpatei, prin urmare un total de minim de 4.000 lei şi 250 euro, sub pretextul că acestea vor fi arse, ca parte a ritualului.

În realitate, sumele au fost însuşite de inculpat, creând astfel o pagubă în patrimoniul persoanei vătămate de minim 4.000 lei şi 250 euro.

În final, Graţiela Marcu a determinat persoana vătămată să o împuternicească, printr-o procură autentificată, să încheie acte de dispoziţie cu privire la un imobil aparținând victimei. Ulterior, dreptul de proprietate asupra imobilului a fost transmis de inculpată, în calitate de mandatară, printr-un contract de vânzare-cumpărare autentificat, unor rude ale concubinului ei, Ahmed-Mustafa-Alli Ghivea.

Astfel, victima a fost păgubită cu 140.000 euro (valoarea de circulaţie a imobilului). Acest ultim act material de inducere în eroare a fost înlesnit de Ahmed-Mustafa-Alli Ghivea.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti.

Mai multe articole despre:
procurori vrăjitoare renata