MENIU

O boală gravă face ravagii printre turiști, pe litoral: zeci de români ajung la spital

Val de enterocolite, pe litoral

O boală gravă, de sezon, face tot mai multe victime pe litoralul românesc. Zeci de turiști ajung la spital cu simptome digestive, iar cei mai afectați sunt copiii. Medicii spun că boala este și extrem de contagioasă.

Cazurile de enterocolită se înmulțesc pe litoral, pentru ca mâncarea este ținuta în condiții improprii. Unele fast-food-uri pot fi adevărate focare de infecție, spun medicii.

Din fericire, majoritatea celor care s-au prezentat la spital pentru îngrijiri au acuzat doar simptome ușoare: dureri de burtă și vărsături. Medicii le atrag atenția turiștilor să fie atenți la ce consumă. 

Specialiștii avertizează însă că cei mai expuși la enterocolite sunt copiii. Boala se poate lua și din apa mării.

Ce este enterocolita 

Enterocolita este o afecțiune des întâlnită atât în rândul adulților, cât și în rândul copiilor, care se manifestă cu preponderenţă în sezonul cald. Este perioada în care, din cauza ingestiei unor alimente alterate sau a nerespectării unor condiții minime de igienă, apar diferite infecții cu virusuri și bacterii la nivelul tractului digestiv, care duc la inflamarea acestuia.

Aceasta este o afecțiune gastrointestinală care presupune inflamarea tractului digestiv (intestinul subțire și intestinul gros) ca urmare a unei infecții cu bacterii, virusuri sau paraziți.