MENIU

O biserică din România, inclusă de The Telegraph în topul celor mai frumoase lăcaşuri de cult

<p>Viscri</p>
<p>Viscri</p>
<p>Viscri</p>
Viscri

Biserica fortificată din Viscri a fost inclusă de publicaţia britanică The Telegraph într-o colecţie a celor mai atrăgătoare şi unice lăcaşuri de cult din întreaga lume.

Selecţia a fost făcută cu ocazia lansării site-ului explorechurches.org, prin intermediul căruia britanicii sunt invitaţi să viziteze cele mai fascinante lăcaşuri de cult, scrie The Telegraph.

Biserica din Viscri stă mândră alături de nume mari precum Sagrada Familia (Spania) sau King's College Chapel din Cambridge (Marea Britanie).

Biserica fortificată din Viscri a fost iniţial o capelă, dar în secolul XVI a fost transformată într-o biserica cu o navă. Este înconjurată de fortificaţii înalte de 7 metri încă din secolul al XII-lea, scrie Ziare.com.

Localitatea transilvăneană face parte din lista satelor româneşti cu biserici fortificate înscrisă la UNESCO. Întotdeauna micuţă, localitatea încă mai găzduieşte circa 500 de persoane, mai scrie publicaţia citată.

Viscri a intrat în atenţia britanicilor după ce prinţul Charles şi-a cumpărat aici o casă şi a devenit sponsorul unei fundaţii menite să salveze satele săseşti.

Mai multe articole despre:
Viscri biserica fortificată din viscri