MENIU

O bătrână din Iași a rămas fără casa în care a stat o viață întreagă, în prag de Paște

O bătrână a rămas fără casă, în prag de Paște

În prag de Paște, o bătrână din Iași a rămas fără casa în care a stat o viață întreagă. A făcut focul în sobă, iar o scânteie a fost de ajuns să-i distrugă locuința. Bătrâna de 74 de ani dormea atunci când casa a fost cuprinsă de flăcări. Ca prin minune, femeia a simțit miros de fum și s-a salvat. Acum, o asociație umanitară i-a sărit în ajutor și încearcă să-i refacă locuința. 

Emilia Ilașcu are 74 de ani, dar necazurile prin care a trecut toată viața nu au doborât-o. Și-a pierdut locuința în urmă cu câteva zile, dar are speranța că singură va putea să o refacă.

„Am făcut foc că încă era frig afară, am făcut foc în sobă, cred că a picat o scânteie. M-am culcat pe la 23, dimineața a venit în casă un miros de fum puternic. Când am ieșit pe hol, deja ieșea fum afară. Nici țoale nu mai am, că au ars. O să stau într-un bordei, undeva. Nu-mi trebuie nici mâncare, nici somn, nimic. Trebuie să termin odată”, spune femeia.

La doar 34 de ani a rămas văduvă și și-a crescut singură cele două fiice. În urmă cu câțiva ani însă, una dintre ele a murit, iar patru nepoți au rămas în grija bătrânei și a rudelor. Cu o pensie de doar 1.000 de lei, pentru bătrâna din localitatea Șcheia, viața nu a fost deloc ușoară.

„Am rămas văduvă la 34 de ani cu doi copii. Am muncit cu ziua, că altă treabă nu aveam. Am fost gestionară un timp, când trăia soțul, pe urmă am muncit cu ziua, am crescut copiii, i-am dat la casa lor cum am putut, pe urma mi-am pierdut fata. Pensia mică, 1000 de lei”, a mai mărturisit bătrânica.

Reprezentanții unei asociații umanitare din Iași încearcă acum să o ajute pe bătrână și strâng bani din donații pentru a-i putea reface locuința. 

Mai multe articole despre:
incendiu iasi batrana fara casa