MENIU

O bancă i-a lăsat pe clienți să retragă banii pe care nu-i aveau. Mii de oameni fericiți din cauza unei erori tehnice

Cozile la banca care i-a lăsat pe clienți să retragă banii pe care nu-i aveau. Foto: Twitter

O eroare apărută într-o aplicație online a făcut sute de oameni fericiți. Clienții unei bănci din Irlanda, care nu aveau niciun ban în cont, au reușit să retragă de la bancomat. Iar banii pe care în realitate nu îi dețineau s-au transformat în mii de euro. 

Mii de persoane au avut surpriza plăcută să beneficieze de o mică îmbogățire, chiar și temporară, datorită unei probleme tehnice apărute la o bancă irlandeză. În mod accidental, o eroare în cadrul aplicației online pentru serviciile financiare oferite de ”Bank of Ireland”, o bancă comercială din țară, a permis utilizatorilor fără sume suficiente în cont să transfere și să retragă sume de bani pe care nu le dețineau în realitate, potrivit  News Sky.

Problema tehnică a facilitat transferarea de bani către Revolut și retragerea lor de la bancomate. Potrivit Independent.ie, unii utilizatori au afirmat că au reușit să acceseze chiar și 1.000 de euro (859 de lire sterline), cu toate acestea, banca a subliniat că limita zilnică de retragere este de 500 de euro (429 lire sterline). Diverse clipuri video care circulă pe social media prezintă scene cu cozi lungi la bancomatele din diverse orașe.

Rectificarea bugetară mai are de așteptat. Anunțul ministrului Boloș

Bank of Ireland a confirmat că este în proces de remediere a problemei tehnice, care a afectat mai multe servicii, printre care aplicația mobilă și portalul de banking online. Mai mult, instutuția bancară i-a avertizat pe clienți că orice transferuri sau retrageri de sume care depășesc disponibilitățile din cont vor fi debitare din soldul acestora.

"Suntem conștienți de faptul că problema tehnică a însemnat că unii clienți au putut retrage sau transfera fonduri peste limitele lor normale. Aceste transferuri și retrageri vor fi aplicate în conturile clienților astăzi", a precizat aceasta într-o declarație.

Vești importante pentru șoferii care pleacă în vacanță! Nu puteți să treceți granița doar cu acest document. Riscați să fiți întorși din drum

Mai multe articole despre:
banca eroare tehnica bani retragere bani revolut