MENIU

O autoritate sanitară din Franța cere ca vaccinurile anti-COVID să devină obligatorii. Care este MOTIVAȚIA

Franța

Academia Naţională de Medicină din Franţa cere ca vaccinurile anti-COVID-19 să devină obligatorii. Motivația care stă la baza acestei solicitări este aceea de a atinge imunitatea colectivă și a putea controla, astfel, pandemia de coronavirus.

Academia Naţională de Medicină din Franţa a publicat, ieri, un comunicat de presă în cadrul căruia susține că este indispensabil ca vaccinurile anti-COVID-19 să devină obligatorii pentru numeroase profesii şi ca adolescenţii şi copiii să fie vaccinaţi împotriva acestei maladii, deoarece astfel de măsuri reprezintă singura modalitate pentru a atinge „o imunitate colectivă suficientă pentru a controla pandemia”.

Deja evocată în urmă cu câteva luni în Franţa, ipoteza obligativităţii vaccinale s-a lovit în acea perioadă de penuria de vaccinuri şi de incertitudini legate de nivelul lor de eficacitate.

„Dar, cu o rată de eficacitate de 90% până la 95% contra formelor grave de COVID-19, vaccinurile omologate în prezent în Franţa (…) îndeplinesc condiţiile ce permit recurgerea la obligativitatea vaccinală”, arată acum instituţia franceză, relatează Edupedu.