MENIU

O astfel de fotografie nu mai este posibilă în viitor, iar motivul este cel puțin straniu

O universitate a decis să interzică studentelor prezența la cursuri cu fuste sau rochii scurte și cu bluze fără mâneci, o decizie care a stârnit ample dezbateri în China, acolo unde se petrece cazul.

Studentele de la International Business School de la Universitatea de Studii Internaționale din Jilin, China, nu mai au voie să poarte fuste mai scurte de genunchi sau bluze fără mâneci, notează Btime.com.

În plus, fetele nu mai au voie să își vopsească părul sau unghiile și nici măcar să poarte bijuterii. Și băieții au primit o serie de interdicții. Eu nu mai au voie să vină în șlapi la cursuri, spre exemplu.

Cei care încalcă aceste reguli vor pioerde ”puncte de moralitate” și sunt în pericol să nu mai poate absolvi. 

În fața criticilor care au catalogat codul vestimentar drept înapoiat, responsabilii universității s-au apărat spunând că restricțiile sunt necesare pentru a asigura că spațiul este unul civilizat.

Nu ar fi prima școală care impune un astfel de cod.

În 2017, o universitate din Shandong a devenit faimoasă după ce a interzis fustele scurte și pantalonii scurți în campus, în vreme ce o altă universitate din Jilin a interzis în 2015 gesturile de afecțiune în public.

 

Mai multe articole despre:
China cod vestimentar