MENIU

O apreciată deputată a fost prinsă la furat din magazine de lux. Scuza ridicolă prin care aleasa și-a motivat gestul scandalos

O apreciată deputată a fost prinsă la furat din magazine de lux. Foto: 1news.co.nz

Scandalul a cuprins scena politică din Noua Zeelandă după ce o deputată a demisionat în urma dezvăluirilor că a fost filmată în timp ce fura o geantă de firmă dintr-un magazin din Auckland. Cu toate acestea, ceea ce a alimentat și mai mult controversele a fost scuza ridicolă pe care aleasa parlamentului Neo Zeelandez a folosit-o pentru a încerca să-și justifice gestul neadecvat. 

Golriz Ghahraman, membră a Partidului Verzilor, a fost acuzată că ar fi comis furturi de trei ori din două magazine de haine, unul în Auckland și altul în Wellington, scrie BBC. Însă, susține ea, gesturile respective au fost o consecință a stresului legat de muncă, într-o perioadă în care era copleșită de presiuni și emoții. 

"Am dezamăgit o mulțime de oameni și îmi pare foarte rău", a subliniat Ghahram, în vârstă de 42 de ani. Ea a recunoscut că acțiunile ei au fost departe de așteptările pe care oamenii le au de la cei pe care îi aleg să le reprezinte interesele.

Dan Diaconescu primește o nouă lovitură în justiție. Ce i s-a refuzat fostului realizator TV?

"Nu este un comportament pe care să-l explic pentru că nu este în niciun fel rațional, iar după evaluarea medicală, înțeleg că nu e bine. Medicul meu spune că comportamentul meu recent e un răspuns la stres și o consecință a unor traume anterioare", a spus ea, subliniind că nu vrea astfel să își justifice faptele. 

Co-liderii partidului, James Shaw și Marama Davidson, au lansat o declarație cu privire la demisia deputatei, prin care își exprimau certitudinea că Ghahraman se află „într-o stare de suferință extremă”.

Ei au spus că „și-a asumat responsabilitatea și și-a cerut scuze” și au susținut decizia ei de a demisiona, scrie 1news.co.nz

Taxa surpriză din Italia: Străinii vor fi nevoiți să plătească 2.000 de euro pentru a accesa serviciile medicale de stat

„Golriz Ghahraman a fost vocea principală în Parlament pentru drepturile omului, politica externă cu adevărat independentă și reforma electorală timp de șase ani. Realizările ei politice sunt semnificative. Deputații verzi trebuie să mențină standarde înalte de comportament public. Ne pare profund rău să o vedem pe doamna Ghahraman plecând în aceste circumstanțe și îi dorim toate cele bune pentru viitor”, au spus cei doi lideri ai Partidului Verzilor.

Declarația lor comună a mai spus că Ghahraman „a lucrat neobosit” în numele comunităților ei și „nimic nu slăbește de la această muncă”. „Știm că va continua să sprijine aceste comunități în viitor”.

Ghahraman este deputat din 2017 și se află pe locul șapte pe lista Verzilor. Celia Wade-Brown, fost primar al orașului Wellington, este probabil să-i ia locul în Parlament, fiind numărul 15 pe lista Verzilor.

Cătălin Botezatu a vorbit fără menajamente despre orientarea sa sexuală. „Nimeni până acum nu mi-a spus că sunt antipatic!”

Mai multe articole despre:
deputata noua zeelanda furat magazine de lux