MENIU

O alianță care dă fiori Occidentului. Rusia și Coreea de Nord au bătut palma

<p>Kim Jong-un&nbsp;</p>

Cu o economie care se scufunda, din cauza crizei si a sanctiunilor impuse de Europa si SUA, Moscova si-a gasit un partener de afaceri mai putin ortodox: Coreea de Nord.

Potrivit CNN Money, Camera de Comert din Rusia a infiintat un Consiliu de cooperare cu Coreea de Nord, in aceatsa sptamana. Scopul este acela de a creste legaturile comerciale dintre cele doua tari la un miliard de dolari – dublu fata de prezent, pana in 2020.

Ca parte a intelegerii, Moscova va permite firmelor nord-coreene sa-si deschida conturi in bancile rusesti. In schimb, Putin va primi acces la resursele minerale din Coreea de Nord. Cele doua tari au stabilit ca tranzactiile sa se faca doar in ruble.

Coreea de Nord a promis, totdata, sa simplifice acordarea de vize oamenilor de afaceri rusi, carora li se va permite si sa aiba acces la internet si sa detina telefoane mobile in timpul vizitelor de afaceri, un lux la care ceilalti straini care viziteaza cea mai secretar tara din lume doar viseaza.

Pentru a-si arata bunavointa catre poporul nord-coreean, Putin a sters o datorie de 10 miliarde de dolari pe care o avea din epoca sovietica.

Pentru a demonstra intregii lumi relatiile bune in care se afla cele doua tari, Kim Jong-un inten3tioneaza sa viziteze Rusia in timpul ceremoniilor din acest an pe care Moscova le organizeaza cu ocazia implinirii a 70 fr ani de la sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Mai multe pe Incont.ro.

Mai multe articole despre:
Coreea de Nord Rusia