MENIU

O a treia lege pentru protecţia animalelor a fost adoptată de Senat

O nouă lege, a treia, referitoare la protecţiea animalelor a fost adoptată, astăzi, de Senatul României. Proiectul prevede transformarea centrelor de exterminare a câinilor în centre de protecţie a animalelor. În plus, Consiliile locale vor fi obligate să amenajeze, în funcţie de necesităţi, servicii specializate pentru protejarea câinilor, pisicilor şi a altor animale pierdute sau abandonate.

Pentru a fi siguri că aleşii vor vota legea, zeci de iubitori de animale au venit încă de dimineaţă pe treptele Senatului.

Proiectul prevede că pisicile, câinii sau alte animale fără stăpân vor fi capturate şi transportate în adăposturi specializate unde vor fi cazate pe o perioada de şapte zile. Ulterior, ele pot fi adoptate de asociaţiile şi fundaţiile pentru protecţia animalelor, dar numai după ce au fost sterilizate, vaccinate antirabic şi deparazitate intern şi extern.

Eutanasierea este interzisă, cu excepţia animalelor în cazul cărora medicii veterinari constată că suferă de boli incurabile. Legea a fost aprobată aproape în unanimitate de senatori, iar drept răsplată, preşedintele Senatului Nicolae Văcăroiu a primit un buchet de flori.
Mai multe articole despre:
Senat lege animale protecţia animalelor