MENIU

NY Times a stârnit furie pe internet cu un sfat culinar. Preşedintele Obama, implicat în dispută

Publicaţia New York Times a reuşit să stârnească o adevărată furtună printre cititorii săi fideli, după ce a oferit un simplu sfat culinar. Inclusiv preşedintele Obama şi Jeb Bush s-au implicat în dispută.

"Adaugă pere la guacamole. Ai încredere în noi", a postat, pe Twitter, New York Times, iar internauţii au răspuns imediat, iritaţi de modificare reţetei de pate de avocado. Astfel, fanii publicaţiei i-au sfătuit fie să şteargă sfatul, fie să "plece acasă, pentru că a băut". Sub hasthag-ul #NYTrecipes internauţii au postat alte idei de combinaţii "câştigătoare", cum ar fi cartofii adăugaţi îngheţatei şi gheaţa pisată la conserva de ton, scrie Poynter.

Preşedintele Obama s-a implicat, postând un comentariu pe Twitter în care spunea "Respect NY Times, dar n-am încredere în perele pus în guacamole", în timp ce Jeb Bush a comentat "Nu pui pere în guacamole", iar Partidul Republican din Texas a susţinut că NYT "declară război Texasului".

Secretul a fost explicat de un celebru restaurant din New York, ABC Cocina: perele "oferă dulceaţă şi o textură diferită sosului", chef-ul care a gândit această schimbare explicând că nu vrea să comenteze pe marginea acestui detaliu.